Szent Ágoston - A boldog életről - A szabad akaratról

Cikkszám: 
DBK_218144
Szállítási idő:
3 munkanap
Készleten több, mint 10db
Bruttó 3 750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek
Szerintetek az boldog, aki nem birtokolja azt, amit akar?" Tagadóan válaszoltak. "Hogy is van ez? Mindenki boldog, aki birtokolja azt, amit akar?" Erre anyám így szólt: "Ha jó az, amit bírni akar, akkor boldog, ha azonban rossz dolgot akar birtokolni, még akkor is szerencsétlen, ha tulajdonában van." Boldogan rámosolyogtam: "Anyám, a filozófia fellegvárát hódítottad meg! Mert kétségkívül csupán a szavak hiányoztak hozzá, hogy ugyanúgy fejezd ki magad, mint Tullius. A Hortensius-ban, a filozófia dicséretéről és védelméről írott könyvben ugyanis ezt írja: 'Íme, ezt állítják azok, akik bár nem filozófusok, mégis serények a vitatkozásra: mindenki boldog, aki úgy él, ahogy akar.' Ez természetesen hamis állítás. Mert valamilyen meg nem engedett dologra vágyni az maga a legnagyobb szerencsétlenség. Kisebb boldogtalanság, ha nem kapod meg azt, amit akarsz, mint ha olyat akarsz megkapni, amit nem szabad. A visszás akarat több rosszat hoz magával, mint amennyi jót a szerencse." E szavak hallatán oly lelkesedés fogta el, hogy csaknem elfeledkeztünk asszonyi voltáról és azt hittük, valamilyen híres férfiú ül közöttünk."

A meleg időre való tekintettel, csak saját felelősségre tudjuk futárszolgálattal elküldeni vagy csomagautómatába kézbesíteni azon termékeinket, melyek hőérzékenyek (pl. csokoládék).
Amennyiben a termék a szállítás során megolvad, nem tudunk felelősséget vállalni a keletkezett kárért. A nyári melegben javasoljuk a személyes átvétellel történő rendelését.

Megértésüket köszönjük!


Rólunk mondták eddigi vásárlóink:

Adatok
Vonalkód:
9789635047802
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Író:
Szent Ágoston
Oldalszám:
360
Kiadás éve:
2023
Könyv kötése:
keménytáblás
Nyelv:
magyar
Utoljára frissítve:
2024-07-21 12:00:14
Kategória:
Általános
ISBN:
9789635047802
Hasonló termékek
Szent Ágoston - A boldog életről - A szabad akaratról
Szent Ágoston - A boldog életről - A szabad akaratról
Bruttó 3 750 Ft